θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Φραγκόσυκα ή παπουτσόσυκα, πόσο θρεπτικά είναι;

Ένα παράξενο φρούτο που έχει φανατικούς οπαδούς αυτή την εποχή του χρόνου.

Ένα φλιτζάνι φραγκόσυκο, περίπου ενάμιση φρούτο (150 γρ.), περιέχει 10 γραμμάρια υδατάνθρακες και 5,4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης 1 γραμμάριο πρωτεΐνης και λιγότερο από ένα γραμμάριο λίπους και μόλις 65 θερμίδες!

Τα φραγκόσυκα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία  αφού έχει μεγάλη συγκέτρωση σε φυτικές ίνες που περιέχει μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη του αίματος μειώνοντας την απορρόφηση του σακχάρου στο στομάχι και στο έντερο.

Επίσης βοηθά στη καλή πέψη μέσω του μεταβολισμού των σακχάρων και αυξάνει τη σωματική αντοχή.  Έχει ευεργετική επίδραση σε άτομα που αθλούνται, αφού μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης των μυών και τον πόνο στους μύες μετά την προπόνησή τους.

Το φραγκόσυκο έχει εντυπωσιακά μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Το φραγκόσυκο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και στην καταπολέμηση μολύνσεων από ιούς. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση φραγκόσυκου μπορεί να  μειώσει την κακή  (LDL) χοληστερόλη και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Το φραγκόσυκο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά που δρουν προστατευτικά ενάντια σε πολλές παθήσεις.

Επιλέξτε φραγκόσυκα με ζωηρά χρώματα, που να είναι ελαφρώς μαλακά πιέζοντας τα, ενώ αποφύγετε τα φραγκόσυκα με σημάδια ή που είναι ζαρωμένα.

 

Απάντησε ή σχολίασε:

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram