θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Tricks και Tips για να γλιτώσουμε θερμίδες στην κουζίνα

Το μαγείρεμα στο σπίτι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην ισορροπημένη διατροφή, πολλές φορές όμως μπορεί να καταλήξει να μας φορτώνει με πολλές κενές θερμίδες! Η ποσότητα των λιπαρών και ο τρόπος που τα χρησιμοποιούμε παίζουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην ποιότητα όσο και στο θερμιδικό περιεχόμενο του πιάτου μας!

Για να μειωθεί η ποσότητα των λιπαρών σας, μετρήστε το προστιθέμενο λίπος με κουταλιές σούπας. Χρησιμοποιήστε 1-2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα φαγητού οι οποίες δίνουν στο κάθε πιάτο 135 – 270 θερμίδες!  Θυμηθείτε να αφαιρέσετε πριν το μαγείρεμα το ορατό λίπος από τα κρεατικά.

Αποφύγετε το τηγάνισμα, προτιμήστε το μαγείρεμα στον ατμό, την κατσαρόλα ή το γκριλ.

Πολλά από τα συνηθισμένα τηγανιτά (όπως οι πατάτες, τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες) μπορούν να παρασκευαστούν εξίσου νόστιμα στο γκριλ με μία λαδόκολλα και ελάχιστο ελαιόλαδο.  Όταν το τηγάνισμα κρίνεται απαραίτητο χρησιμοποιήστε αντικολλητικά σκεύη και όσο το δυνατόν λιγότερο λάδι. Αποφύγετε το τσιγάρισμα του φαγητού.

Όταν χρησιμοποιείτε κρέμα γάλακτος κατά το μαγείρεμα προτιμήστε αυτές με χαμηλά λιπαρά, έναντι των κανονικών και περιορίσετε την ποσότητα των υπόλοιπων λιπαρών υλικών κατά το μαγείρεμα.

Προτιμήστε ελαιόλαδο για το μαγείρεμα, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και αποφύγετε τη χρήση κορεσμένων λιπαρών όπως το ζωικό βούτυρο και λίπος. Καλό θα ήταν να προσθέσετε το ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος, για να διατηρήσει όλα τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία και να μην υποβαθμιστεί η θρεπτική του αξία.

Οταν τηγανίζετε χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο, καθώς η πλούσια περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα οξέα και βιταμίνη E, το κάνει ιδιαιτέρως ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα σπορέλαια είναι περισσότερο ασταθή και ευαίσθητα στη θερμική επεξεργασία σε σχέση με το ελαιόλαδο, με αποτέλεσμα να οξειδώνονται ευκολότερα και να δημιουργούν ελεύθερες ρίζες. Γι’ αυτό φροντίζετε να αλλάζετε το λάδι κάθε φορά.

Όσον αφορά στο αλάτι, προκειμένου να αποφύγετε την υπερκατανάλωσή του, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κατά το μαγείρεμα διάφορα μπαχαρικά όπως ρίγανη, πιπέρι, , κανέλλα, ή ακόμη και λεμόνι, ξίδι, μουστάρδα, για περισσότερη γεύση.

 

Απάντησε ή σχολίασε:

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram