θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διατροφή στην παιδική ηλικία

Η ανάπτυξη των παιδιών και η διατήρηση φυσιολογικού βάρους είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη σωστή διατροφή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας είναι σημαντικό να διασφαλίζεται η απαραίτητη θρεπτική και θερμιδική πρόσληψη συστατικών, ώστε να αποφευχθούν μακροχρόνιες επιπτώσεις για την υγεία στην μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Ανάλογα με τη φάση ανάπτυξης, οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών διαφέρουν. Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η ανάπτυξη τόσο από τον παιδίατρο όσο και από το διατροφολόγο, προκειμένου να προληφθεί τυχόν έλλειψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και πρωτεϊνών.

Η προβολή σωστών διατροφικών προτύπων αλλά και η ενστάλαξη καλών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία, όχι μόνο συμβάλλει στην καλή υγεία των παιδιών αλλά σίγουρα βοηθά να διατηρήσουν το σωστό βάρος αργότερα ως ενήλικες, αποτρέποντας πολλά σωματικά, και κατ’ επέκταση ψυχολογικά προβλήματα.

Είναι σίγουρο πως και εσείς ως γονιός θα πρέπει να αποτελέσετε ένα καλό μοντέλο προς μίμηση. Μάθετε να αναγνωρίζετε πότε πεινάει το παιδί σας και να του προσφέρετε υγιεινή και νόστιμη τροφή. Δίνετε στο παιδί σας από μικρό να τρώει υγιεινές τροφές και φανείτε υπομονετικοί αν αντιδρά σε κάποια τρόφιμα ή γεύσεις συγκεκριμένων υγιεινών τροφών. Κάνετε το φαγητό να έχει ενδιαφέρον για το παιδί, μαγειρεύοντας μαζί του και ενθαρρύνοντάς το να δοκιμάσει καινούριες, νόστιμες, υγιεινές τροφές.

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Xρήσιμες συμβουλές για απώλεια βάρους
2. Πόσο βάρος πρέπει να πάρει η έγκυος;
3. Εγκυμοσύνη: ποιες τροφές βλάπτουν

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

 

 

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram