θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διαβήτης Κύησης

Mία στις είκοσι γυναίκες μπορεί να εμφανίσει Σακχαρώδη Διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό στην κύηση. Η έγκαιρη και αποτελεσματική ρύθμισή του εξασφαλίζει την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του νεογνού. Κλειδί σ΄αυτό είναι η προσεγμένη διατροφή.

Η καμπύλη γλυκόζης της 1 ώρας με 50 γραμμάρια γλυκόζης γίνεται στις 24-28 εβδομάδες και, εάν είναι παθολογική, πρέπει να γίνει η τρίωρη καμπύλη με 100 γραμ. γλυκόζης και μέτρηση γλυκόζης 0, 60, 120, 180 λεπτά.
Στη συντριπτική πλειονότητά τους οι γυναίκες αυτές μετά τον τοκετό θα έχουν επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ξανά στα φυσιολογικά όρια. Μετά τον τοκετό, η μητέρα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτικό έλεγχο για την πιθανότητα ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Η διατροφή κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαδραματίζει τον κυριότερο ρόλο μαζί με το βάρος προ- και κατά την εγκυμοσύνη ως προς την προληψη της εκδήλωσης του Διαβήτη κύησης. Μια ισορροπημένη διατροφή που να εξασφαλίζει την σταθερή παροχή γλυκόζης στον οργανισμό μαζί με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες είναι απαραίτητη κατά την εγκυμοσύνη. Γυναίκες που ξεκινησαν την εγκυμοσύνη τους με αυξημένο Σωματικό Βάρος ή/ και πρόσθεσαν αρκετά κιλά κατά την εγκυμοσύνη ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο, είχαν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Διαβήτη Κύησης και να τον διατηρήσουν εφόρου ζωής.

 

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)
3. Υπολογισμός Κεντρικής Παχυσαρκίας (WHR)

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Xρήσιμες συμβουλές για απώλεια βάρους
2. Κάνω δίαιτα….Γιατι δεν χάνω κιλά;
3. Ανορθόδοξες δίαιτες

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram