θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Προβλήματα μάσησης και κατάποσης

 

Τα ηλικιωμένα άτομα συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατάποση και στην μάσηση της τροφής τους. Η δυσφαγία, όπως αυτή ονομάζεται, μπορεί να προέλθει από παθολογικά αίτια όπως: η νόσος του Parkinson και το Alzheimer, το εγκεφαλικό και η γεροντική άνοια, γαστρεντερικές διαταραχές (ναυτία, δυσκοιλιότητα), ανεπιθύμητες παρενέργειες φαρμάκων, καταστροφή των δοντιών και ο καρκίνος του φάρυγγα. Συχνά όμως η δυσφαγία μπορεί να σχετίζεται και με ψυχολογικούς παράγοντες (κατάθλιψη).

Οι επιπτώσεις που έχουν τα προβλήματα κατάποσης είναι η κακή διατροφική κατάσταση ή αφυδάτωση, ο κίνδυνος εισρόφησης (εισόδου τροφής ή υγρών στους αεραγωγούς) που μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονία και χρόνια πνευμονοπάθεια, μικρότερη ευχαρίστηση κατά την κατανάλωση τροφής και ποτών και η αμηχανία ή απομόνωση σε κοινωνικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν γεύμα.

 

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

 

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram