θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Kολύμβηση

Τα αθλήματα νερού διαχωρίζονται στα: Κλασσική κολύμβηση, τεχνική κολύμβηση, συγχρονισμένη κολύμβηση, υδατοσφαίριση (πόλο), καταδύσεις (από βατήρα) , ελεύθερη κατάδυση, υποβρύχια σκοποβολή. Υπάρχει και το aqua aerobic, αν και αυτό θεωρείται είδος εκγύμνασης και όχι άθλημα.

Οι ενεργειακές ανάγκες των ασκούμενων  σε αθλήματα νερού είναι μεγάλες και ποικίλουν ανάλογα με τις ημερήσιες προπονήσεις, την προπονητική περίοδο, με το φύλο του αθλητή, την ηλικία και το ύψος. Οι κολυμβητές μπορούν εύκολα να καταναλώσουν μεταξύ 2000-5000 θερμίδων ημερησίως κατά τις περιόδους προπονήσεων, ανάλογα την ηλικία, το φύλο, το μέγεθος του σώματος και τις ώρες που δαπανούν στην προπόνηση.

Όταν το διαιτολόγιο παρουσιάζει ελλείψεις σε μερικά από τα κύρια θρεπτικά στοιχεία, τότε έχουμε μείωση της απόδοσης, ευαισθησία σε ασθένειες και κόπωση. Αν πάλι καταναλώσουμε μεγαλύτερες ποσότητες, θα έχουμε μείωση της απόδοσης λόγω αύξησης του ποσοστού λίπους και αύξηση των αντιστάσεων μέσα στο νερό λόγω αύξησης του σωματικού όγκου,  ενώ διατρέχουμε και διάφορους άλλους κινδύνους.

Ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε στον αθλητή ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε ενέργεια αλλά και υδατάνθρακες. Σημαντική είναι και η κατανομή των γευμάτων ανάλογα με τις ώρες προπόνησης και τις ανάγκες κάθε αθλητή. Οι απαιτήσεις διαφέρουν από αθλητή σε αθλητή ανάλογα με την ένταση της προπόνησης, το σωματικό βάρος του κολυμβητή αλλά και την συχνότητα των προπονήσεών του. Στο άθλημα αυτό περισσότερο από άλλα ο τύπος αλλά και ο χρόνος κατανάλωσης τροφής πριν από προπόνηση/αγώνα επηρεάζει την απόδοση του αθλητή.

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)
3. Υπολογισμός Κεντρικής Παχυσαρκίας (WHR)

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Xρήσιμες συμβουλές για απώλεια βάρους
2. Κάνω δίαιτα….Γιατι δεν χάνω κιλά;
3. Ανορθόδοξες δίαιτες

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram