θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διατροφή σε ενήλικους

Η διατροφή μπορεί να μας εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας. Η υγιεινή διατροφή και η φυσική άσκηση μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος και να μειώσουμε τον κίνδυνο να εμφανίσουμε χρόνιες ασθένειες. Σημαντικός παράγοντας υγείας για τους ενήλικες είναι η διατήρηση φυσιολογικού βάρους για την ηλικία και το ύψος τους. Ένας τρόπος για να αξιολογηθεί πόσο φυσιολογικό είναι το σωματικό βάρος ενός ενήλικα είναι να υπολογιστεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

ΔΜΣ = Βάρος /(Ύψος)2
Μονάδες: Βάρος σε κιλά, ύψος σε μέτρα

 Ο τύπος αυτός αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Η κατάταξή τους ανάλογα με το βαθμό παχυσαρκίας και την επικινδυνότητα γίνεται ως εξής:

Δείκτης σωματικού βάρους ΔΜΣ  ** Βαθμός Επικινδυνότητα

Βαθμός 0 : Βάρος/ύψος2 =20-24,9 Καμία

Βαθμός | : Βάρος/ύψος2 =25-29,9 Πολύ ελαφριά

Βαθμός || : Βάρος/ύψος2 =30-34,9 Ελαφριά

Βαθμός ||| : Βάρος/ύψος2 =35-39,9 Βαριά

Βαθμός |V : Βάρος/ύψος2 =>40 Πολύ βαριά

Εξαιρούνται οι αθλητές, λόγο της αυξημένης μυϊκής τους μάζας. Μπορεί να έχουν περισσότερο βάρος, σε καμία όμως περίπτωση αυτό δεν έχει να κάνει με αυξημένα επίπεδα λίπους στο σώμα τους.

Μετά την ηλικία των 40, ο μεταβολικός ρυθμός (η ταχύτητα με την οποία το σώμα καίει θερμίδες) μειώνεται, αλλά η πτώση είναι πολύ μικρή και ο πραγματικός λόγος που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα, είναι η έλλειψη άσκησης.

Το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και η οστεοαρθρίτιδα και όσο περισσότερο καθυστερείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται αυτό. Η μείωση των επιπέδων οιστρογόνων που συνοδεύει την εμμηνόπαυση στις γυναίκες, επιταχύνει την απώλεια ασβεστίου από τα οστά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και τα εύθραυστα οστά. Για να μη συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να τρώτε τουλάχιστον τρεις μερίδες τροφίμων, πλούσιων σε ασβέστιο και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, καθημερινά. Επίσης κάντε τακτικά κάποιου είδους άσκηση με βάρη ή περπάτημα, που θα βοηθήσει τα οστά να είναι δυνατά.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα (50 +) , οι αρθρώσεις σας μπορεί επίσης να αρχίσουν να πονάνε. Μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη ενός συμπληρώματος γλυκοζαμίνης σε συνδυασμό με χονδροϊτίνη, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των αρθρώσεων και να αποτρέψει την περαιτέρω ζημία.

Αν δεν τρώτε τουλάχιστον μια μερίδα λιπαρών ψαριών την εβδομάδα, θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

το myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

    • Δημιουργία ατομικού προφίλ (ατομικά στοιχεία, ιατρικό ιστορικό, ιστορικο λήψης φαρμάκων, καταγραφή και ανάλυση διατροφικών συνηθειών κ,α)
    • Aνάλυση σύστασης σώματος (σωματικό λίπος, υγρά σώματος, μυική μάζα) σε κάθε συνεδρία
    • Δίνεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με βάση τις συνήθειες του κάθε ατόμου
    • Οπου απαιτειται γίνεται Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας (ΒΜR)
    • Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκείς στοιχεια φυσικής δραστηριότητας, χορηγείται Δραστηριογράφος με καταγραφή δεδομένων
    • Επιπρόσθετη υπηρεσία Mydietspot weight lossμια εξειδικευμένη υπηρεσία που συνδυάζει:
     • (α) το Infra Red ερυθρό φώς
     • (β) με αερόβια άσκηση μέτριας έντασης και έχει σαν αποτέλεσμα: Σημαντική μείωση κυτταρίτιδας, Μείωση περιφέρειας γλουτών και μέσης, Βελτίωση μεταβολισμού, Βελτίωση λεμφικής κυκλοφορίας, Τόνωση του δέρματος και βελτίωση ραγάδων και χαλάρωσης

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram