θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διατροφή στην εφηβεία

 

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας (11-14 στα κορίτσια και 12-15 στα αγόρια), τα παιδιά θα υποβληθούν από την ίδια την φύση σε ουσιαστικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές που επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους τόσο ως προς το περιβάλλον τους όσο και ως προς τις τροφές που καταναλώνουν.

Οι αλλαγές αυτές επιφέρουν και αύξηση των διατροφικών τους αναγκών με τρόπο διαφορετικό στα αγόρια από ότι στα κορίτσια. Στα κορίτσια παρατηρείται μια περίοδος ταχείας ανάπτυξης στην αρχή της εφηβείας, ενώ τα αγόρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα εφόσον έχει επέλθει η σεξουαλική ανάπτυξη.

Συνεπώς, οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για ενέργεια. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι συνήθως οι έφηβοι καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες με τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε θερμίδες αλλά θρεπτικά φτωχές. Επιπλέον, ο τρόπος ζωής των έφηβων τείνει να γίνεται ολοένα και περισσότερο καθιστικός, λόγου χάρη πολλές ώρες στην τηλεόραση ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αποτέλεσμα αυτών των δυο παραγόντων είναι συνήθως η αύξηση του βάρους, το οποίο πολλές φορές τα παιδιά δύσκολα θα απολέσουν κατά την ενηλικίωση τους.

 

Στο mydietspot τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

    • Δημιουργία ατομικού προφίλ (ατομικά στοιχεία, ιατρικό ιστορικό, ιστορικο λήψης φαρμάκων, καταγραφή και ανάλυση διατροφικών συνηθειών κ,α)
    • Σωματομετρήσεις (σωματικό λίπος, υγρά σώματος, μυική μάζα)
    • Δίνεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και Σωματομετρήσεις
    • Οπου απαιτειται γίνεται Μέτρηση βασικού μεταβολισμού ηρεμίας (ΒΜR)
    • Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκείς στοιχεια φυσικής δραστηριότητας, χορηγείται Δραστηριογράφος με καταγραφή δεδομένων
    • Επιπρόσθετη υπηρεσία Mydietspot weight loss: ασφαλές, υπέρυθρη ακτινοβολια, σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση μέτριας έντασης, που επιδρά σημαντικά στην επιτάχυνση της διαδικασίας καύσης και απώλειας λίπους από το σώμα.

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος για Παιδιά
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Πότε ένα παιδί θεωρείται παχύσαρκο;
2. Η σημασία του πρωινού
2.Tips για να περιορίσετε τα γλυκά στα παιδιά

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

 

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram