θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Kαρδιαγγειακές Παθήσεις

H  συσχέτιση των διατροφικών συνήθειών με τα καρδιαγγειακά νοσήματα ειναι άμεση. Οι πιο συχνές εμφανιζόμενες παθήσεις είναι η υπέρταση και η υπερχοληστερολαιμία. Η υπέρταση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας για τις αναπτυγμένες χώρες. Σχετίζεται άμεσα με την εκδήλωση στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικών επεισοδίων, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων αγγειακών παθήσεων, η θνησιμότητα των οποίων ξεπερνά το 50% του συνόλου των θανάτων. Ο κίνδυνος των υπερτασικών να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο μπορεί να είναι έως και πενταπλάσιος έναντι αυτών με κανονική αρτηριακή πίεση. Μερικοί παράγοντες που οδηγούν στην αρτηριακή υπέρταση και στην υπερχοληστερολαιμία, και ως εκ τούτου στην στεφανιαία νόσο, είναι η υψηλή κατανάλωση άλατος, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, η χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, γενετικοί παράγοντες, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, και η απουσία σωματικής άσκησης ή και ψυχοκοινωνικοί παράγοντες, όπως το στρες. Αν εξαιρέσουμε το κάπνισμα και τη σωματική άσκηση, όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες συνδέονται άμεσα με τη διατροφή.

Η υπερχοληστερολαιμία έχει επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου. Μερικοί παράγοντες που οδηγούν στην υπερχοληστερολαιμία, είναι η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων και η χαμηλή πρόσληψη μονοακόρεστων και πολυακόρεστων οξέων. Η παχυσαρκία είναι ένας ανεξάρτητος παράγοντας εμφάνισης στεφανιαίας νόσου,  ο οποίος συνδέεται με διαταραχές στο μεταβολισμό των λιπιδίων, ανάπτυξη υπέρτασης και πολλαπλές βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία.

Ενημερωθείτε περισσότερο για τα προγράμματα μας:

filo Μεταβολικό Σύνδρομο

filo Δυσλιπιδαιμίες

filo Υπέρταση

Επικοινωνήστε μαζί μας, γιατί μαζί θα βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής σας!

Η τήρηση του προγράμματος σας, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τους κινδύνους που σχετίζονται με την ασθένειά σας, να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, να περιορίσετε την φαρμακευτική σας αγωγή και να ζήσετε καλύτερα!

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram