θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Νόσος του Crohn’s

Οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του εντέρου διακρίνονται στην Ελκώδη Κολίτιδα και την Νόσο του Crohn’s. Η νόσος του Crohn μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία αύξηση των περιστατικών σε παιδιά. Συνηθέστερα εμφανίζεται για πρώτη φορά μεταξύ των 15 και 40 ετών. Είναι λίγο πιο συχνή στις γυναίκες απ’ ότι στους άντρες, ενώ -αντίθετα με την ελκώδη κολίτιδα η οποία εμφανίζεται κυρίως σε μη καπνιστές- η νόσος του Crohn εμφανίζεται συνήθως σε καπνιστές.

Ανάλογα με το σημείο που έχει προσβληθεί, η εντερική φλεγμονή της νόσου της Crohn συνήθως παράγει κοιλιακούς πόνους και διάρροια, αν και κάποιες φορές η στένωση του ειλεού προκαλεί φραγμό προς την έξοδο με αποτέλεσμα τάση για εμετό και δυσκοιλιότητα. Η διάρροια είναι πιθανό να συνοδεύεται και από αιμορραγία, για τους ασθενείς που πάσχουν από νόσο του Crohn του παχέως εντέρου. Οι ασθενείς με ενεργή νόσο του Crohn συχνά νοιώθουν κουρασμένοι και ληθαργικοί και μπορεί να έχουν και πυρετό. Η αναιμία συμβάλει στην κούραση, αλλά μπορεί να είναι αναστρέψιμη κατά μέρος ή και εντελώς διορθώνοντας την έλλειψη του σιδήρου, των βιταμινών, του φολικού οξέος και της Β12, εάν φυσικά υπάρχει τέτοιου είδους έλλειψης.

Μια διατροφή απαλλαγμένη από δύσπεπτες τροφές όπως το σκληρό κρέας ή οι χόνδροι, οι ξηροί καρποί, τα ινώδη λαχανικά, τα ωμά πορτοκάλια, ή άλλες τροφές που έχουν την τάση να φουσκώνουν ή να δημιουργούν ινώδεις μάζες, καλό είναι να αποφεύγονται όταν υπάρχουν στενώσεις στα έντερα. Μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά μπορεί να βελτιώσει αισθητά την διάρροια σε ασθενείς με δυσκολία στην απορρόφηση εξ’ αιτίας της εκτεταμένης φλεγμονής ή του μικρότερου μήκους των εντέρων. Γενικά, στους περισσότερους ασθενείς πρέπει να δίνεται έμφαση για μια θρεπτική δίαιτα που να στοχεύει στην διατήρηση του βάρους και της δύναμής τους.

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram