θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Oυρική αρθρίτιδα

Η ουρική αρθρίτιδα είναι μία μορφή αρθρίτιδας η οποία οφείλεται σε αυξημένη συγκέντρωση ουρικού οξέος στον οργανισμό και, κατ’ επέκταση, εναπόθεσή του στις αρθρώσεις.

Φυσιολογικά, το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που δημιουργείται στον οργανισμό από την αποικοδόμηση τροφών που περιέχουν ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Τροφές πλούσιες σε πουρίνες είναι ορισμένα είδη κρέατος, τα θαλασσινά, τα φασόλια και ο αρακάς. Αύξηση του φυσιολογικού επιπέδου του ουρικού οξέος στον οργανισμό μπορεί να οφείλεται σε:
1. Αυξημένη παραγωγή ουρικού οξέος στον οργανισμό π.χ. σε ◦Αυξημένη λήψη τροφών πλούσιων σε πουρίνες, όπως εγκέφαλο, σπλάγχνα, όσπρια και μπίρα.
◦Παρουσία κακοήθων όγκων στον οργανισμό.
◦Αυξημένη σύνθεση ουρικού οξέος στον οργανισμό λόγω γενετικής προδιάθεσης.
2. Ελαττωμένη απομάκρυνση του ουρικού οξέος από τον οργανισμό από τους νεφρούς π.χ. σε: ◦ Γενετική προδιάθεση κατά την οποία ο νεφρός δεν απομακρύνει ικανοποιητικά την περίσσεια του ουρικού οξέος από τον οργανισμό.
◦Χρήση κάποιων φαρμάκων, όπως ασπιρίνης, διουρητικών, κυκλοσπορίνης κ.ά. τα οποία αναστέλλουν την απομάκρυνση του ουρικού οξέος από τους νεφρούς.
◦Κατάχρηση οινοπνεύματος. Η αλκοόλη και αυξάνει τη σύνθεση του ουρικού οξέος στον οργανισμό, αλλά και ελαττώνει την απομάκρυνσή του από τους νεφρούς.
Ωστόσο, εάν το επίπεδο του ουρικού οξέος του οργανισμού αυξηθεί περισσότερο από το φυσιολογικό, τείνει να σχηματίσει κρυστάλλους οι οποίοι επικάθονται στους ιστούς και κυρίως στις αρθρώσεις, προκαλώντας κρίσεις ουρικής αρθρίτιδας.

Εάν τα επίπεδα του ουρικού οξέος του οργανισμού είναι αυξημένα αλλά δεν παρουσιάζονται συμπτώματα δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη θεραπεία. Μια κρίση ουρικής αρθρίτιδας αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση κολχικίνης ή εναλλακτικά μη στεροειδών αντιφλεγμονοδών φαρμάκων μέχρι την υποχώρηση των συμπτωμάτων. Εάν η ουρική αρθρίτιδα είναι χρόνια, δηλαδή παρουσιάζει υποτροπές, σκοπός της θεραπείας είναι να προλάβει επόμενες κρίσεις και να μειώσει τα επίπεδα του ουρικού οξέος του οργανισμού. Στην περίπτωση αυτή, επιχειρείται η μείωση του ουρικού οξέος με την υιοθέτηση της κατάλληλης δίαιτας. Η διατροφή πρέπει να μην περιέχει τροφές πλούσιες σε πουρίνες, αλλά αντιθέτως να αντικατασταθούν από τροφές φτωχές σε πουρίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, το γάλα, το τυρί και το αυγό και οπωσδήποτε να περιοριστεί η κατανάλωση αλκοόλ.

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

    • Δημιουργία ατομικού προφίλ (ατομικά στοιχεία, ιατρικό ιστορικό, ιστορικο λήψης φαρμάκων, καταγραφή και ανάλυση διατροφικών συνηθειών κ,α)
    • Aνάλυση σύστασης σώματος (σωματικό λίπος, υγρά σώματος, μυική μάζα) σε κάθε συνεδρία
    • Δίνεται εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με βάση τις συνήθειες του κάθε ατόμου
    • Οπου απαιτειται γίνεται Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού Ηρεμίας (ΒΜR)
    • Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν επαρκείς στοιχεια φυσικής δραστηριότητας, χορηγείται Δραστηριογράφος με καταγραφή δεδομένων
    • Επιπρόσθετη υπηρεσία Mydietspot weight lossμια εξειδικευμένη υπηρεσία που συνδυάζει:
     • (α) το Infra Red ερυθρό φώς
     • (β) με αερόβια άσκηση μέτριας έντασης και έχει σαν αποτέλεσμα: Σημαντική μείωση κυτταρίτιδας, Μείωση περιφέρειας γλουτών και μέσης, Βελτίωση μεταβολισμού, Βελτίωση λεμφικής κυκλοφορίας, Τόνωση του δέρματος και βελτίωση ραγάδων και χαλάρωσης

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)
3. Υπολογισμός Κεντρικής Παχυσαρκίας (WHR)

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1.Oυρική αρθρίτιδα
2.Ουρική Αρθρίτιδα και Διατροφή

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

 

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram