θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Ορθορεξία

Ορθορεξία είναι η παθολογική εμμονή με την κατανάλωση “ αγνού” φαγητού. Ενώ ο βουλιμικός και ο ανορεξικός ασχολούνται κυρίως με την ποσότητα της τροφής που καταναλώνουν, ο ορθορεκτικός εμμένει στην ποιότητα. Το άτομο προσπαθεί να βελτιώσει τις διατροφικές του επιλογές, δείχνει προτίμηση σε προϊόντα που θεωρούνται υγιεινά, αρχίζει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για την θρεπτική αξία, την προέλευση και τον τρόπο παρασκευής των τροφίμων που καταναλώνει. Συνήθως προτιμά τα βιολογικά τρόφιμα και ενδεχομένως να καταλήξει στην χορτοφαγία.

Τα άτομα που πάσχουν από ορθορεξία,  αποφεύγουν αρκετές τροφικές ομάδες, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά στοιχεία,όπως βιταμίνη Β12,ασβέστιο,λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6. Αλλοι καταναλώνουν μόνο ωμές τροφές, θέτοντας τον εαυτό τους στον κίνδυνο παρασίτων και μικροβίων που υπάρχουν κυρίως στο ωμό κρέας. Πάσχουν από υπερβολικό άγχος για να πετύχουν τους παράλογους στόχους που θέτουν.

Η βασική διαφορά μεταξύ της ορθορεξίας από άλλες κοινές διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία ή η βουλιμία, είναι ότι οι πάσχοντες δε θεωρούν απαραίτητα ότι πρέπει να χάσουν βάρος, αλλά τελικά χάνουν νομίζοντας ότι ακολουθούν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνουν χώρα, όταν ο ορθορεκτικός, με την παρότρυνση και τη στήριξη του διαιτολόγου, απενοχοποιήσει κάποιες από τις τροφές που είχε αποκλείσει από το διαιτολόγιο του. Τότε θα αρχίσει να τις καταναλώνει χωρίς ενοχές, χωρίς να χάνει τον έλεγχο και να αντιλαμβάνεται τη σωστή διάσταση των πραγμάτων σε θέματα διατροφής.

Στο myDietSpot Health Center τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

        • Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση η διάθεση μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας πάνω στο αντικείμενο, βοηθά όσους μας εμπιστεύονται να δουν βαθύτερα τη σχέση τους με το φαγητό και να ξεπεράσουν τα ‘μικροεμπόδια’ της διατροφής τους. Για όσους το επιθυμούν υπάρχει ψυχολόγος σαν εξωτερικός συνεργάτης, ειδικευμένος σε θέματα βάρους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή εάν το επιθυμείτε.
        • Δημιουργία ατομικού προφίλ (ατομικά στοιχεία, ιατρικό ιστορικό, ιστορικο λήψης φαρμάκων, καταγραφή και ανάλυση διατροφικών συνηθειών κ,α)

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

 

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Νευρική Ανορεξία (ΝΑ)
2. Διατροφικές διαταραχές
3. Αλήθειες και μύθοι για την νευρική ανορεξία
4. Διατροφικές διαταραχές- Πότε να ζητήσω βοήθεια;

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας![/dnh_button

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram