θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διατροφικές Διαταραχές Μη Προσδιοριζόμενες Διαφορετικά (EDNOS)

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όσες διαταραχές δεν πληρούν αυστηρά τα κριτήρια των γνωστών διαταραχών αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν μέρος αυτών. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να χάσει μεγάλο μέρος του βάρους του, αρνούμενος την τροφή αλλά παρόλα αυτά να έχει σταθεροποιηθεί σε φυσιολογικό βάρος ή ακόμα να εμφανίζει εκκαθαριστικές συμπεριφορές χωρίς έντονα επεισόδια υπερφαγίας σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αν και το ποσοστό εμφάνισης στον γενικό πληθυσμό δεν είναι πολύ υψηλό υπάρχουν πάρα πολλά άτομα με άτυπες μορφές της διαταραχής, καλύπτουν δηλαδή κάποια από τα κριτήρια, για παράδειγμα τα υπερφαγικά επεισόδια δεν είναι τόσο μεγάλα αλλά το άτομο νιώθει πολλές ενοχές. Τα άτομα αυτά βιώνουν το ίδιο έντονο ψυχολογικό στρες και έχουν επίσης ανάγκη για βοήθεια.

Στο myDietSpot Health Center, τα προγράμματα είναι απολύτως εξατομικευμένα και προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιούνται:

        • Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση η διάθεση μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε συνδυασμό με τις γνώσεις μας πάνω στο αντικείμενο, βοηθά όσους μας εμπιστεύονται να δουν βαθύτερα τη σχέση τους με το φαγητό και να ξεπεράσουν τα ‘μικροεμπόδια’ της διατροφής τους. Για όσους το επιθυμούν υπάρχει ψυχολόγος σαν εξωτερικός συνεργάτης, ειδικευμένος σε θέματα βάρους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή εάν το επιθυμείτε.

 

Η παρακολούθηση γίνεται κάθε 2 βδομάδες, καθώς σημαντική παράμετρος στην βραχυπρόθεσμη αλλά και μακροπρόθεσμη επιτυχία ενός προγράμματος είναι η διαρκής συνεργασία, η εμψύχωση και η ανανέωση της διατροφής παράλληλα με τον έλεγχο.

Αν και για την αντιμετώπιση της αδηφαγικής διαταραχής είναι απαραίτητη η συστηματική παρακολούθηση από εξειδικευμένο διαιτολόγο παρακάτω είναι μερικές μικρές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν:

Τρώτε συχνά γεύματα κάθε 2-3 ώρες.
Τρώτε ένα πολύ καλό πρωινό
Μην αποφεύγετε τα αγαπημένα σας φαγητά, τίποτα δεν παχαίνει και τίποτα δεν αδυνατίζει. Αν σας αρέσουν τα γλυκά, απλά φάτε ένα γλυκό κάθε μέρα
Τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες σε κάθε σας γεύμα
Έχετε ποικιλία στην διατροφή σας και προτιμήστε να κάνετε συνδυασμούς τροφών σε κάθε γεύμα
Απολαύστε το φαγητό σας τρώγοντας το αργά και σε ευχάριστο περιβάλλον

Δείτε τις σελίδες μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος
2. Υπολογισμός Ιδανικού Βάρους (IBW)

Δείτε τα άρθρα μας ίσως σας ενδιαφέρουν

1. Νευρική Ανορεξία (ΝΑ)
2. Διατροφικές διαταραχές
3. Αλήθειες και μύθοι για την νευρική ανορεξία
4. Διατροφικές διαταραχές- Πότε να ζητήσω βοήθεια;

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram