θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διατροφικές συμβουλές για εγκύους

1. Ας ξεκινήσουμε με το βάρος το οποίο πρέπει να πάρει μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην ακούτε τις σειρήνες να σας φωνάζουν ότι τώρα πρέπει να τρώτε για δυο, γιατί το υπερβολικό βάρος εγκυμονεί κινδύνους. Η προσθήκη βάρους 10-12 κιλά είναι επιβεβλημένη και κατανέμεται κατά προσέγγιση στα εξής :
•    Έμβρυο:                                        3-4  κιλά
•    Πλακούντας:                                 0,7  κιλά
•    Αμνιακό υγρό:                               0,8  κιλά
•    Μήτρα:                                          0,9  κιλά
•    Αύξηση όγκου πλάσματος:           1,5  κιλά
•    Μαστοί:                                         0,5  κιλά
•    Εναπόθεση λίπους-πρωτεΐνης:      2  κιλά
•    Εξωκυττάριο υγρό:                       2  κιλά

Η συγκεκριμένη αύξηση βάρους ποικίλει ανάλογα με το βάρος που θα ξεκινήσει η εγκυμοσύνη. Έτσι σε γυναίκες που έχουν περισσότερο βάρος από το κανονικό μια πρόσληψη 7-11 κιλά είναι ικανοποιητική, ενώ όταν το βάρος είναι κάτω του κανονικού προτείνεται αύξηση 12-18 κιλά.
Μια εγκυμοσύνη κοστίζει περίπου 70000 Kcal (θερμίδες) στον οργανισμό οι οποίες αντιστοιχούν σε μια αύξηση 300-350 Kcal  στο καθημερινό διαιτολόγιο της εγκύου στο 2ο  και 3ο  τρίμηνο της κύησης. Να τονίσουμε ότι στο 1ο  τρίμηνο οι μεταβολές που συμβαίνουν στο έμβρυο και στους μητρικούς ιστούς είναι μικρές οπότε 150  Kcal  καθημερινά, φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες. Με πιο απλά λόγια στους πρώτους τρεις μήνες πρέπει να πάρετε από καθόλου μέχρι 1,5  κιλό και για τους επόμενους 6 μήνες πρέπει να βάζετε 1-1,5  κιλά το μήνα. Αν αποφασίσετε να ξεχάσετε το μέτρο και τις συμβουλές του γιατρού σας όσον αφορά το φαγητό σας τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για διαβήτη και υπέρταση ( καταστάσεις άκρως επικίνδυνες ) και θα είναι πολύ δυσκολότερο να επανέλθετε στα κιλά σας.
Ποιες τροφές πρέπει να επιλέγουμε και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε στην διάρκεια της εγκυμοσύνης ;
Οι τροφές που πρέπει να επιλέγουμε είναι :
1)    τα γαλακτοκομικά. Προσφέρουν πρωτεΐνες, για την σύνθεση των ιστών της μητέρας, εμβρύου  και ασβέστιο. Η κατανάλωση τους πρέπει να αυξάνεται σε 3 μερίδες / ημέρα.
2)    τα φρούτα και τα λαχανικά. Προσφέρουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες, προβιταμίνη Α και φολλικό οξύ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην εγκυμοσύνη αφού παίζει ρόλο στην σύνθεση του DNA και την ομαλή κυτταρική διαίρεση. Άλλωστε πολλές γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης παίρνουν κατόπιν συμβουλής του γιατρού φολλικό οξύ σαν συμπλήρωμα. Πρέπει να καταναλώνονται 5 μερίδες καθημερινά.
3)    κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια και αβγά. Προσφέρουν πρωτεΐνες, βιτ. Β12 και σίδηρο, ο οποίος χρειάζεται για την ανάπτυξη του εμβρύου και του πλακούντα, αλλά και για την αύξηση της μάζας των ερυθρών αιμοσφαιρίων της μητέρας.
4)    ψωμί, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες, ρύζι είναι τροφές που δίνουν ενέργεια, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.
5)    τα λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση καφέ γιατί η καφεΐνη είναι διεγερτικό, το οποίο αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και το μεταβολισμό της μητέρας, μεταβολές οι οποίες επηρεάζουν τον καρδιακό παλμό, την αναπνοή και την ανάπτυξη του εμβρύου. Έχει διουρητικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να χάνονται υγρά και ηλεκτρολύτες  τα οποία είναι απαραίτητα στην κύηση. Ακόμη εμποδίζει την απορρόφηση σημαντικών ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο και σίδηρος (κατανάλωση κοντά στο γεύμα).
Εκτός από τον καφέ, καφεΐνη επίσης περιέχουν το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου Cola,  η σοκολάτα και κάποια αναλγητικά φάρμακα. Κατανάλωση μικρότερη από 300 mg δεν αποτελεί παρόλα αυτά κίνδυνο, οπότε περιστασιακά κατανάλωση καφέ και ιδιαίτερα ελληνικού είναι επιτρεπόμενες αφού ένα φλιτζάνι έχει περίπου 100 mg καφεΐνης.
Οι γυναίκες που εγκυμονούν θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικές όσον αφορά το θέμα αλκοόλ. Μερικού γιατροί επιτρέπουν αραιά την κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού ενώ κάποιοι άλλοι την απαγορεύουν. Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το αλκοόλ περνάει αβίαστα στο αίμα του εμβρύου, το οποίο αδυνατεί να το μεταβολίσει αφού νευρικό σύστημα, συκώτι και νεφρά δεν είναι πλήρως σχηματισμένα. Συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μειωμένο βάρος του βρέφους, αυτόματη αποβολή, παραμορφώσεις και βλάβες.
Μετριάστε την κατανάλωση αλατιού για αποφυγή οιδημάτων και αύξησης της αρτηριακής πίεσης. Προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην υπερκατανάλωση βιταμίνης Α που βρίσκεται άφθονα στο συκώτι, γιατί υπερβιταμίνωση συνδέεται με τερατογενέσεις και νεφρικές ανωμαλίες.

 

2.Δυσκοιλιότητα –εμετοί – καούρες. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρατηρήσετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Η λύση είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, που σε συνδυασμό με 6-8 ποτήρια νερό μπορεί να σας βοηθήσουν. Εμετοί και καούρες. Μην μένετε νηστικές για πολλές ώρες και αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές κατά το μαγείρεμα. Τις περισσότερες φορές τα κρύα γεύματα είναι πιο ανεκτά από τα ζεστά. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα και αποφύγετε λιπαρά και πικάντικα φαγητά. Αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά τα γεύματα  γιατί προκαλεί γαστρικές ενοχλήσεις.
Επιτέλους έφτασε η ώρα που το πλασματάκι μέσα στην κοιλιά σας μεγάλωσε, ωρίμασε και πλέον ήρθε η ώρα για την γέννησή του. Μπορεί βέβαια το μωρό σας πλέον να μην τρέφεται μέσα από τον οργανισμό σας, αλλά πλέον υπάρχει ο θηλασμός.

3. Δεν χρειάζεται να τρώτε για δύο όταν είστε έγκυος. Σημαντική είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Είναι σημαντικό η ποικιλία τροφών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης:

 • Πολλά φρούτα και λαχανικά.
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί γιαούρτι τα οποία περιέχουν ασβέστιο (2- 3 μερίδες την ημέρα).
 • Αμυλούχες τροφές όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και πατάτες.
 • Πρωτεΐνες όπως το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι.
 • Αυγά, όσπρια και ενισχυμένα δημητριακά πρωινού τα οποία είναι καλή πηγή σιδήρου.

 

4.Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα λιστέριας, ενός μικροβίου το οποίο μπορεί να επιφέρει αποβολές, γέννηση, νεκρού εμβρύου ή σοβαρές ασθένειες στα νεογέννητα.

Να αποφεύγετε τα ακόλουθα:
Ωμά ή μισοψημένα κρέατα και πουλερικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας.
•Ωμά αβγά, ή οτιδήποτε μπορεί να περιέχει ωμό αβγό π.χ. τιραμισού, σπιτική μαγιονέζα κλπ, γιατί μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα.
•Σκουμπρί, ξιφίας και άλλα μεγάλα ψάρια κυρίως εισαγωγής, γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόσληψης υδραργύρου. Ο υδράργυρος σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου.
•Ωμά οστρακοειδή, γιατί μπορεί να περιέχουν βακτήρια και ιούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
•Συκώτι και πατέ , γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, η οποία μπορεί να προκαλέσει τερατογένεση στο έμβρυο.
•Άπλυτα λαχανικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος τοξοπλάσμωσης.
•Σούσι και ωμά ψάρια, γιατί υπάρχει κίνδυνος λιστερίωσης
•Μη παστεριωμένο γάλα και τα λεγόμενα μαλακά τυριά όπως καμαμπέρ, ροκφόρ και μπρι, γιατί περιέχουν λιστέρια.
•Αλκοόλ, γιατί τα οινοπνευματώδη ποτά εμποδίζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
•Καφές και γενικά ό,τι περιέχει καφεΐνη, γιατί η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή ή χαμηλό βάρος γέννησης του παιδιού.
3. Δώστε βάση στην προσληψη τροφων τριτο τρίμηνο.
4. Η συνεχής ενθάρρυνση και η θετική σκέψη και ψυχολογία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία των στόχων μας. Μέσα από την διαρκή παρακολούθηση και επικοινωνία μπορούμε να πετύχουμε αλλαγή τρόπου ζωής και υλοποίηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Απάντησε ή σχολίασε:

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram
 • The concept of detoxification consists of eating fruits and vegetables and their respective juices, as well as drinks rich in antioxidants. Green Matcha Tea is a drink well known for the benefits for detoxification and for increasing metabolism, the rate at which our body burns fat, resulting in a faster weight loss. Consuming 2-3 doses of Matcha daily (1 dose: 1/2 teaspoon), you greatly boost your weight loss effort. Plus: Green Matcha Tea has other health and body benefits such as making the skin shiny and youthful, giving energy for 4-6 hours and enhancing concentration and spiritual clarity! Indicative program of detoxification – removal of meat for 7 days Monday Breakfast: ½ cup milk without lactose with 1 cup breakfast cereal, 2 tablespoons flaxseeds (rich source of omega-3), ½ teaspoon Matcha powder (rich in antioxidants) Snack: 1 cup of Matcha, juice from 1/2 lemon, 2-3 mint leaves (optional ½ teaspoon honey) Lunch: 2 cups green beans with tomatoes, 1 tablespoon olive oil, 2 slices of whol...

  elenatroullidou: "The concept of detoxification consists of eating fruits and vegetables and their respective juices, as well as drinks rich in antioxidants. Green Matcha Tea is a drink well known for the benefits for detoxification and for increasing metabolism, the rate at which our body burns fat, resulting in a faster weight loss.
Consuming 2-3 doses of Matcha daily (1 dose: 1/2 teaspoon), you greatly boost your weight loss effort. Plus: Green Matcha Tea has other health and body benefits such as making the skin shiny and youthful, giving energy for 4-6 hours and enhancing concentration and spiritual clarity!
Indicative program of detoxification – removal of meat for 7 days

Monday

Breakfast: ½ cup milk without lactose with 1 cup breakfast cereal, 2 tablespoons flaxseeds (rich source of omega-3), ½ teaspoon Matcha powder (rich in antioxidants)

Snack: 1 cup of Matcha, juice from 1/2 lemon, 2-3 mint leaves (optional ½ teaspoon honey)

Lunch: 2 cups green beans with tomatoes, 1 tablespoon olive oil, 2 slices of wholemeal toast and 2 tablespoons yoghurt 0-2%

Afternoon: 2 oat cookies with honey and ½ banana

Dinner: 1 Cretan rusk (dako) with grated tomato, low fat feta cheese (70g) 1 tablespoon olive oil

Before bedtime: carrots (rich in carotene) with 2 tablespoons yoghurt

Tuesday

Breakfast: 1 cup Matcha (1/2 teaspoon Matcha powder), with ½ lemon juice, 2-3 mint leaves (optional ½ tablespoon honey)
1 slice multi-grain bread, 1 teaspoon honey and 30 gr goat cheese

Snack: 1 cup fruit salad

Lunch: 150 gr salmon with 2 cups grilled or boiled vegetables and 1 tablespoon soup olive oil

Afternoon: 2 oatmeal cookies and a glass of iced Matcha tea

Dinner: 1 boiled egg and 2 egg whites, salad with raw vegetables,1 tablespoon olive oil and 2 wholemeal toasts

Before bedtime: tomatoes (rich in lycopene) and 2 wholemeal toasts

Wednesday

Breakfast: 1 slice of mulled wheat bread with 60 gr fresh anari cheese

Snack: 100 gr low fat yogurt, 2 tablespoons berries and ½ teaspoon matcha powder (activates metabolism)

Lunch: 1.5 cups legumes, salad with 1 tablespoon olive oil, 2 wholemeal toasts and 1 small tin tuna in water

Afternoon: 4 pieces of dark chocolate Read more @evzin_bio"
  18
  0
 • Καθε εποχή του χρόνου παράγονται φρούτα τα οποία εξυπηρετούν ακριβώς τις ανάγκες της κάθε περιόδου. Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι αποτελούν μια δροσερή επιλογή μέσα στον καύσωνα, καθώς είναι πλούσια σε νερό (80 – 94%), ενώ δεν περιέχουν λίπος και χοληστερόλη. Χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα, αρώματα και γεύση. Επειδή είναι περισσότερο γλυκά και εύγευστα από αυτά που παράγονται σε διαφορετικές εποχές, επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση ότι είναι «παχυντικά», δηλαδή ότι έχουν περισσότερες θερμίδες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει ενώ αντίθετα τα φρούτα, εκτός τ...

  elenatroullidou: "Καθε εποχή του χρόνου παράγονται φρούτα τα οποία εξυπηρετούν ακριβώς τις ανάγκες της κάθε περιόδου. Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι αποτελούν μια δροσερή επιλογή μέσα στον καύσωνα, καθώς είναι πλούσια σε νερό (80 – 94%), ενώ δεν περιέχουν λίπος και χοληστερόλη. Χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα, αρώματα και γεύση. Επειδή είναι περισσότερο γλυκά και εύγευστα από αυτά που παράγονται σε διαφορετικές εποχές, επικρατεί η λανθασμένη εντύπωση ότι είναι «παχυντικά», δηλαδή ότι έχουν περισσότερες θερμίδες. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει ενώ αντίθετα τα φρούτα, εκτός των βιταμινών, περιέχουν ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και διάφορες άλλες απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του οργανισμού ουσίες που συμβάλλουν στη πρόληψη πολλών νοσημάτων.
Ας δούμε ένα -ένα τα σημαντικότερα καλοκαιρινά φρούτα:
ΚΑΡΠΟΥΖΙ:
Το χαρακτηριστικότερο φρούτο του καλοκαιριού. Πλούσιο σε βιταμίνη C και β-καροτένιο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία της όρασης και στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενώ έχει και ήπια διουρητική δράση. Δροσερό και πλούσιο σε νερό είναι ένα ευχάριστο φρούτο. Δε θα πρέπει να ξεγελάει όμως η ελαφριά του γεύση αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωση του μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους μας. Αποδίδει 21 θερμίδες / 100 γρ. 
ΠΕΠΟΝΙ:
Μαζί με το καρπούζι αποτελούν τα «αντίδοτα» της ζέστης. Αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών: βιταμίνης C, β-καροτένιο, βιταμίνη Β6, καθώς και καλίου. Πιστεύεται ότι η φλούδα του πεπονιού τονώνει το δέρμα και βοηθά στην μείωση της ακμής κατά την εφηβεία. Για πολλά άτομα όμως είναι ιδιαίτερα δύσπεπτο και για αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση του από αυτά. Αποδίδει 21 θερμίδες / 100 γρ.
ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
Οι φράουλες είναι πλούσιες σε ανθοκυανίνες οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, και χαρίζουν το κόκκινο χρώμα στις φράουλες. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι ανθοκυανίνες έχουν ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας. Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο ενώ έχουν και αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, λόγω της περιεκτικότητάς της σε Βιταμίνης C και καλίου που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες, οι φράουλες προσδίδουν επιπλέον οφέλη για την προστασία από την οστεοπορωση"
  38
  0
 • Η γέννηση ενός μωρού είναι σίγουρα ένα θαύμα της ζωής και μοναδική στιγμή για τη γυναίκα, αποτελεί όμως και επαναφορά στην πραγματικότητα και υπενθύμιση ότι το αγαπημένο σας skinnyjean περιμένει στη ντουλάπα. Και μαζί με το νεογέννητο, έρχεται και πλήθος ερωτήσεων: Να θηλάσω; Μπορεί ο θηλασμός να μου προσθέσει κιλά; Αν κάνω δίαιτα μπορεί να μειωθεί η ποσότητα του γάλακτος; Μπορώ να κάνω δίαιτα και να αντέξω το ωράριο ενός βρέφους; Είμαι έτοιμη ψυχολογικά; . . http://www.mydietspot.com/pregnancy-breast-feeding/ . . . #pregnancy #weightloss #breastfeeding #newmama #newborn #nutrition #healthymama #mydietspot

  elenatroullidou: "Η γέννηση ενός μωρού είναι σίγουρα ένα θαύμα της ζωής και μοναδική στιγμή για τη γυναίκα, αποτελεί όμως και επαναφορά στην πραγματικότητα και υπενθύμιση ότι το αγαπημένο σας skinnyjean περιμένει στη ντουλάπα.
Και μαζί με το νεογέννητο, έρχεται και πλήθος ερωτήσεων:
Να θηλάσω; Μπορεί ο θηλασμός να μου προσθέσει κιλά;
Αν κάνω δίαιτα μπορεί να μειωθεί η ποσότητα του γάλακτος;
Μπορώ να κάνω δίαιτα και να αντέξω το ωράριο ενός βρέφους;
Είμαι έτοιμη ψυχολογικά;
.
.

http://www.mydietspot.com/pregnancy-breast-feeding/
.
.
.
#pregnancy #weightloss #breastfeeding #newmama #newborn #nutrition #healthymama #mydietspot"
  14
  0
 • Επιστροφή στη ρουτίνα μετά από τις Άγιες Μέρες του Πάσχα….πέτυχαν οι φλαούνες; τιμήσαμε τον οβελία και το αρνάκι; Αυριο στις 09:00 στο @protoselido_sigmatv με τους πολυαγαπημένους ανδρεα δημητροπουλου @charoula_alexi @gavriella_zartila ❤️ Ας δούμε πως θα απαλλαγούμε από τα κιλά του Πάσχα!! #easter #nutrition #diet #holidaynutrition #easterdiet #weightloss #mydietspot #health #healthyfood #cyprus

  elenatroullidou: "Επιστροφή στη ρουτίνα μετά από τις Άγιες Μέρες του Πάσχα….πέτυχαν οι φλαούνες; τιμήσαμε τον οβελία και το αρνάκι; 
Αυριο στις 09:00 στο @protoselido_sigmatv με τους πολυαγαπημένους ανδρεα δημητροπουλου @charoula_alexi @gavriella_zartila ❤️ Ας δούμε πως θα απαλλαγούμε από τα κιλά του Πάσχα!! #easter #nutrition #diet #holidaynutrition #easterdiet #weightloss #mydietspot #health #healthyfood #cyprus"
  65
  2
 • Ευχαριστώ το @destination_fitness_cy Destination Fitness για την πρόσκληση στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο ώστε να αξιολογήσουμε την πρόοδο των μελών, μέσω μιας σύγχρονης, γρήγορης, αξιόπιστης συσκευής λιπομέτρησης!! τα αποτελέσματα ....θεαματικά!! This new body analysis device and this app by ONESMARTDIET tell you within 30 seconds, everywhere and at all times, your body fat percentage, calories burned, your muscle mass, and much more. And that with an accuracy of 98.8 %, cheaper, faster and easier than ever before....! @science.technologies SCIENCE TECHNOLOGIES @one.smart.diet Onesmartdiet for info pm :)

  elenatroullidou: "Ευχαριστώ το @destination_fitness_cy Destination Fitness για την πρόσκληση στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο ώστε να αξιολογήσουμε την πρόοδο των μελών, μέσω μιας σύγχρονης, γρήγορης, αξιόπιστης συσκευής λιπομέτρησης!! τα αποτελέσματα ....θεαματικά!! This new body analysis device and this app by ONESMARTDIET tell you within 30 seconds, everywhere and at all times, your body fat percentage, calories burned, your muscle mass, and much more. And that with an accuracy of 98.8 %, cheaper, faster and easier than ever before....! @science.technologies SCIENCE TECHNOLOGIES @one.smart.diet Onesmartdiet 
for info pm :)"
  27
  0
 • Στις Χρυσες Συνταγές με την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Ελενα Τρουλλίδου - mydietspot Health & Weight Loss Center, αναλύουμε τη θρεπτική αξία των τυριών. Πώς μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μας; Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέχουμε οταν επιλέγουμε ένα τυρί; Πώς προστατεύει τον οργανισμό μας; Μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα;; με την αγαπημένη μου @aggelanikiforou28 https://youtu.be/kmO_Ty_M0f8 #cheese #diet #health #nutrition #nutritionist #dietitian #fat #foodlabels #mydietspot #xrysessyntages

  elenatroullidou: "Στις Χρυσες Συνταγές με την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Ελενα Τρουλλίδου - mydietspot Health & Weight Loss Center, αναλύουμε τη θρεπτική αξία των τυριών. 
Πώς μπορεί να ενταχθεί στη διατροφή μας;
Ποια είναι τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέχουμε οταν επιλέγουμε ένα τυρί;
Πώς προστατεύει τον οργανισμό μας;
Μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα;; με την αγαπημένη μου @aggelanikiforou28 
https://youtu.be/kmO_Ty_M0f8 
#cheese #diet #health #nutrition #nutritionist #dietitian #fat #foodlabels #mydietspot #xrysessyntages"
  56
  0
 • Τι χρειαζόμαστε 5 φλυντζάνι/α αλεύρι φαρίνα 3 Κουταλάκι γλυκού baking powder 1/2 φλυντζάνι/α ελαιόλαδο 1 1/2 φλυντζάνι/α φρέσκο χυμό πορτοκάλι 150 Γραμμάριο/α ελιές μαύρες δυόσμο Οδηγίες 1. σε ένα μπωλ βάζω το αλεύρι με το Baking powder, προσθέτω το ελαιόλαδο και πλάθω 2. προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και πλάθω τη ζύμη 3. αφού πλάσω καλά τη ζύμη προσθέτω τις ελιές κομμένες και το δυόσμο 4. προσθέτω τη ζύμη μου σε μέτριου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος αφού έχω λαδώσει με 1 Κουταλιά ελαιόλαδο 5. ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά . . . #mediterraneandiet #fasting #olive #olivepie #olivemagrecip...

  elenatroullidou: "Τι χρειαζόμαστε

5 φλυντζάνι/α αλεύρι φαρίνα
3 Κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 φλυντζάνι/α ελαιόλαδο
1 1/2 φλυντζάνι/α φρέσκο χυμό πορτοκάλι
150 Γραμμάριο/α ελιές μαύρες
δυόσμο 
Οδηγίες

1. σε ένα μπωλ βάζω το αλεύρι με το Baking powder, προσθέτω το ελαιόλαδο και πλάθω
2. προσθέτω το χυμό πορτοκάλι και πλάθω τη ζύμη
3. αφού πλάσω καλά τη ζύμη προσθέτω τις ελιές κομμένες και το δυόσμο
4. προσθέτω τη ζύμη μου σε μέτριου μεγέθους πυρίμαχο σκεύος αφού έχω λαδώσει με 1 Κουταλιά ελαιόλαδο
5. ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά
.
.
.
#mediterraneandiet #fasting #olive #olivepie #olivemagrecipes #pies #healthyfood #healthyrecipes #vegetarianrecipes #vegetarian #vegan #veganrecipes #nutrition #diet #mydietspot"
  37
  6
 • Γι αυτό σας λέω.... μην ζυγίζεστε!!! Τα κιλά είναι απλά ενα νούμερο, δεν κυκλοφοράμε με ζυγαριές στο χέρι, ουτε τα ρούχα σας λένε ζυγίσου πρώτα πριν με δοκιμάσεις!!! Το βάρος από μόνο του δεν δίνει μια καθαρή ένδειξη καλής υγείας ή απεικόνιση της προόδου σας αν κάνετε δίαιτα ή ασκείστε συχνά. Η μέτρηση με έναν αναλυτή σωματικής σύστασης σε συνδυασμό με τις προσωπικές σας πληροφορίες όπως το βάρος, ύψος, φύλο και ηλικία, σας δίνει την πραγματική εικόνα παρέχοντας ουσιαστική πληροφόρηση για το σώμα σας και πώς αυτό αλλάζει. http://www.mydietspot.com/m%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7/anal...

  elenatroullidou: "Γι αυτό σας λέω.... μην ζυγίζεστε!!! Τα κιλά είναι απλά ενα νούμερο, δεν κυκλοφοράμε με ζυγαριές στο χέρι, ουτε τα ρούχα σας λένε ζυγίσου πρώτα πριν με δοκιμάσεις!!! Το βάρος από μόνο του δεν δίνει μια καθαρή ένδειξη καλής υγείας ή απεικόνιση της προόδου σας αν κάνετε δίαιτα ή ασκείστε συχνά. 
Η μέτρηση με έναν αναλυτή σωματικής σύστασης σε συνδυασμό με τις προσωπικές σας πληροφορίες όπως το βάρος, ύψος, φύλο και ηλικία, σας δίνει την πραγματική εικόνα παρέχοντας ουσιαστική πληροφόρηση για το σώμα σας και πώς αυτό αλλάζει.

http://www.mydietspot.com/m%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7/analisis-lipometrisi/ .
.
.
#bodycomposition #bodyfat #bodymass #bodywater #bodyanalyses #inbody #fatpercentage #leanmusclemass #mydietspot #cyprus"
  22
  0
 • Μια νηστίσιμη χορτοφαγική συνταγή και όχι μόνο, εύκολη, νόστιμη και διαφορετική! Δοκιμάστε την με μόνο 240 θερμίδες!! 6 μανιτάρια Portobello 4 Κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο 2 πράσα σε λεπτές φέτες 6 σκελίδα(ες) σκόρδο λιωμένες 1 1/2 Κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 450 Γραμμάριο/α baby σπανάκι φρέσκο 2 Κουταλιά σούπας κουκουνάρι 1 φλυντζάνι/α πληγούρι 2 Κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού 2 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C. 2. Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής. 3. Ψέκασε την επιφάνεια των μανιταριών με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισε με α...

  elenatroullidou: "Μια νηστίσιμη χορτοφαγική συνταγή και όχι μόνο, εύκολη, νόστιμη και διαφορετική! Δοκιμάστε την με μόνο 240 θερμίδες!! 6 μανιτάρια Portobello
4 Κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
2 πράσα σε λεπτές φέτες
6 σκελίδα(ες) σκόρδο λιωμένες
1 1/2 Κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
450 Γραμμάριο/α baby σπανάκι φρέσκο
2 Κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 φλυντζάνι/α πληγούρι
2 Κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
2 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C.
2. Ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
3. Ψέκασε την επιφάνεια των μανιταριών με σπρέι μαγειρικής και πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
4. Βάλε τα μανιτάρια προς τα κάτω στο ταψί.
5. Ψήσε 10 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν.
6. Γύρισε τα μανιτάρια από την άλλη πλευρά.
7. Παράλληλα, ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
8. Πρόσθεσε τα πράσα, το σκόρδο, το θυμάρι και σόταρε τα 4 λεπτά.
9. Πρόσθεσε 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι και μαγείρεψε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
10. Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα από σπανάκι, πιέζοντας τη γέμιση ελαφρά προς τα κάτω με το κουτάλι.
11. Ψήσε για 25 λεπτά.
12. Μαγείρεψε το πληγούρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
13. Στράγγιξε και βάλ' το σε ένα μεγάλο μπολ.
14. Ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
15. Σέρβιρε τα μανιτάρια με μία κουταλιά πληγούρι (1/2 φλιτζάνι) πάνω από κάθε μανιτάρι."
  20
  0
 • Μεσογειακά Superfood!!! 🍇🥗🍴 Είναι καλύτερα τα μεσογειακά τρόφιμα από τα διαδεδομένα superfood που κυκλοφορούν; Στις Χρυσές Συνταγές ΡΙΚ με την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Elena Troullidou mydietspot Health & Weight Loss Center και τις αγαπημένες Angeliki Nikiforou και Galatia Pamboridis Υπάρχει βουνό αποδείξεων ότι η μεσογειακή διατροφή συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων νοσημάτων μέχρι και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Πως θωρακίζουν τον οργανισμό μας το ελαιόλαδο, η σταφίδα, τα αμύγδαλα, το κεφιρ;; . . https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=QdwK6-DIA5I . . #superfood #mediterraneandiet #nutrition #diet #en...

  elenatroullidou: "Μεσογειακά Superfood!!! 🍇🥗🍴
Είναι καλύτερα τα μεσογειακά τρόφιμα από τα διαδεδομένα superfood που κυκλοφορούν; 
Στις Χρυσές Συνταγές ΡΙΚ με την Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο Elena Troullidou mydietspot Health & Weight Loss Center και τις αγαπημένες Angeliki Nikiforou και Galatia Pamboridis

Υπάρχει βουνό αποδείξεων ότι η μεσογειακή διατροφή συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων νοσημάτων μέχρι και στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Πως θωρακίζουν τον οργανισμό μας το ελαιόλαδο, η σταφίδα, τα αμύγδαλα, το κεφιρ;;
.
.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=QdwK6-DIA5I
.
.
#superfood #mediterraneandiet #nutrition #diet #energy #health #boosters #oliveoil #raisins #kefir #pomegranate #natural #lifestyle"
  57
  0