θα θέλαμε να επικοινωνούμε μαζί σας

για να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα νέα μας

εγγραφή

αυτές οι πληροφορίες δεν θα μοιραστούν με κανένα

Tηλέφωνο

00357-22-256752

Διατροφικές συμβουλές για εγκύους

1. Ας ξεκινήσουμε με το βάρος το οποίο πρέπει να πάρει μια γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μην ακούτε τις σειρήνες να σας φωνάζουν ότι τώρα πρέπει να τρώτε για δυο, γιατί το υπερβολικό βάρος εγκυμονεί κινδύνους. Η προσθήκη βάρους 10-12 κιλά είναι επιβεβλημένη και κατανέμεται κατά προσέγγιση στα εξής :
•    Έμβρυο:                                        3-4  κιλά
•    Πλακούντας:                                 0,7  κιλά
•    Αμνιακό υγρό:                               0,8  κιλά
•    Μήτρα:                                          0,9  κιλά
•    Αύξηση όγκου πλάσματος:           1,5  κιλά
•    Μαστοί:                                         0,5  κιλά
•    Εναπόθεση λίπους-πρωτεΐνης:      2  κιλά
•    Εξωκυττάριο υγρό:                       2  κιλά

Η συγκεκριμένη αύξηση βάρους ποικίλει ανάλογα με το βάρος που θα ξεκινήσει η εγκυμοσύνη. Έτσι σε γυναίκες που έχουν περισσότερο βάρος από το κανονικό μια πρόσληψη 7-11 κιλά είναι ικανοποιητική, ενώ όταν το βάρος είναι κάτω του κανονικού προτείνεται αύξηση 12-18 κιλά.
Μια εγκυμοσύνη κοστίζει περίπου 70000 Kcal (θερμίδες) στον οργανισμό οι οποίες αντιστοιχούν σε μια αύξηση 300-350 Kcal  στο καθημερινό διαιτολόγιο της εγκύου στο 2ο  και 3ο  τρίμηνο της κύησης. Να τονίσουμε ότι στο 1ο  τρίμηνο οι μεταβολές που συμβαίνουν στο έμβρυο και στους μητρικούς ιστούς είναι μικρές οπότε 150  Kcal  καθημερινά, φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες. Με πιο απλά λόγια στους πρώτους τρεις μήνες πρέπει να πάρετε από καθόλου μέχρι 1,5  κιλό και για τους επόμενους 6 μήνες πρέπει να βάζετε 1-1,5  κιλά το μήνα. Αν αποφασίσετε να ξεχάσετε το μέτρο και τις συμβουλές του γιατρού σας όσον αφορά το φαγητό σας τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για διαβήτη και υπέρταση ( καταστάσεις άκρως επικίνδυνες ) και θα είναι πολύ δυσκολότερο να επανέλθετε στα κιλά σας.
Ποιες τροφές πρέπει να επιλέγουμε και ποιες πρέπει να αποφεύγουμε στην διάρκεια της εγκυμοσύνης ;
Οι τροφές που πρέπει να επιλέγουμε είναι :
1)    τα γαλακτοκομικά. Προσφέρουν πρωτεΐνες, για την σύνθεση των ιστών της μητέρας, εμβρύου  και ασβέστιο. Η κατανάλωση τους πρέπει να αυξάνεται σε 3 μερίδες / ημέρα.
2)    τα φρούτα και τα λαχανικά. Προσφέρουν βιταμίνη C, φυτικές ίνες, προβιταμίνη Α και φολλικό οξύ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό στην εγκυμοσύνη αφού παίζει ρόλο στην σύνθεση του DNA και την ομαλή κυτταρική διαίρεση. Άλλωστε πολλές γυναίκες που είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης παίρνουν κατόπιν συμβουλής του γιατρού φολλικό οξύ σαν συμπλήρωμα. Πρέπει να καταναλώνονται 5 μερίδες καθημερινά.
3)    κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια και αβγά. Προσφέρουν πρωτεΐνες, βιτ. Β12 και σίδηρο, ο οποίος χρειάζεται για την ανάπτυξη του εμβρύου και του πλακούντα, αλλά και για την αύξηση της μάζας των ερυθρών αιμοσφαιρίων της μητέρας.
4)    ψωμί, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες, ρύζι είναι τροφές που δίνουν ενέργεια, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες και πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά.
5)    τα λιπαρά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
Στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση καφέ γιατί η καφεΐνη είναι διεγερτικό, το οποίο αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς και το μεταβολισμό της μητέρας, μεταβολές οι οποίες επηρεάζουν τον καρδιακό παλμό, την αναπνοή και την ανάπτυξη του εμβρύου. Έχει διουρητικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να χάνονται υγρά και ηλεκτρολύτες  τα οποία είναι απαραίτητα στην κύηση. Ακόμη εμποδίζει την απορρόφηση σημαντικών ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο και σίδηρος (κατανάλωση κοντά στο γεύμα).
Εκτός από τον καφέ, καφεΐνη επίσης περιέχουν το τσάι, τα αναψυκτικά τύπου Cola,  η σοκολάτα και κάποια αναλγητικά φάρμακα. Κατανάλωση μικρότερη από 300 mg δεν αποτελεί παρόλα αυτά κίνδυνο, οπότε περιστασιακά κατανάλωση καφέ και ιδιαίτερα ελληνικού είναι επιτρεπόμενες αφού ένα φλιτζάνι έχει περίπου 100 mg καφεΐνης.
Οι γυναίκες που εγκυμονούν θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικές όσον αφορά το θέμα αλκοόλ. Μερικού γιατροί επιτρέπουν αραιά την κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού ενώ κάποιοι άλλοι την απαγορεύουν. Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το αλκοόλ περνάει αβίαστα στο αίμα του εμβρύου, το οποίο αδυνατεί να το μεταβολίσει αφού νευρικό σύστημα, συκώτι και νεφρά δεν είναι πλήρως σχηματισμένα. Συχνή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μειωμένο βάρος του βρέφους, αυτόματη αποβολή, παραμορφώσεις και βλάβες.
Μετριάστε την κατανάλωση αλατιού για αποφυγή οιδημάτων και αύξησης της αρτηριακής πίεσης. Προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην υπερκατανάλωση βιταμίνης Α που βρίσκεται άφθονα στο συκώτι, γιατί υπερβιταμίνωση συνδέεται με τερατογενέσεις και νεφρικές ανωμαλίες.

 

2.Δυσκοιλιότητα –εμετοί – καούρες. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρατηρήσετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Η λύση είναι τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, που σε συνδυασμό με 6-8 ποτήρια νερό μπορεί να σας βοηθήσουν. Εμετοί και καούρες. Μην μένετε νηστικές για πολλές ώρες και αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές κατά το μαγείρεμα. Τις περισσότερες φορές τα κρύα γεύματα είναι πιο ανεκτά από τα ζεστά. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα και αποφύγετε λιπαρά και πικάντικα φαγητά. Αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών αμέσως μετά τα γεύματα  γιατί προκαλεί γαστρικές ενοχλήσεις.
Επιτέλους έφτασε η ώρα που το πλασματάκι μέσα στην κοιλιά σας μεγάλωσε, ωρίμασε και πλέον ήρθε η ώρα για την γέννησή του. Μπορεί βέβαια το μωρό σας πλέον να μην τρέφεται μέσα από τον οργανισμό σας, αλλά πλέον υπάρχει ο θηλασμός.

3. Δεν χρειάζεται να τρώτε για δύο όταν είστε έγκυος. Σημαντική είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Είναι σημαντικό η ποικιλία τροφών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης:

 • Πολλά φρούτα και λαχανικά.
 • Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί γιαούρτι τα οποία περιέχουν ασβέστιο (2- 3 μερίδες την ημέρα).
 • Αμυλούχες τροφές όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και πατάτες.
 • Πρωτεΐνες όπως το άπαχο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι.
 • Αυγά, όσπρια και ενισχυμένα δημητριακά πρωινού τα οποία είναι καλή πηγή σιδήρου.

 

4.Υπάρχουν όμως και κάποιες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα λιστέριας, ενός μικροβίου το οποίο μπορεί να επιφέρει αποβολές, γέννηση, νεκρού εμβρύου ή σοβαρές ασθένειες στα νεογέννητα.

Να αποφεύγετε τα ακόλουθα:
Ωμά ή μισοψημένα κρέατα και πουλερικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας.
•Ωμά αβγά, ή οτιδήποτε μπορεί να περιέχει ωμό αβγό π.χ. τιραμισού, σπιτική μαγιονέζα κλπ, γιατί μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα.
•Σκουμπρί, ξιφίας και άλλα μεγάλα ψάρια κυρίως εισαγωγής, γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόσληψης υδραργύρου. Ο υδράργυρος σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου.
•Ωμά οστρακοειδή, γιατί μπορεί να περιέχουν βακτήρια και ιούς που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
•Συκώτι και πατέ , γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, η οποία μπορεί να προκαλέσει τερατογένεση στο έμβρυο.
•Άπλυτα λαχανικά, γιατί υπάρχει κίνδυνος τοξοπλάσμωσης.
•Σούσι και ωμά ψάρια, γιατί υπάρχει κίνδυνος λιστερίωσης
•Μη παστεριωμένο γάλα και τα λεγόμενα μαλακά τυριά όπως καμαμπέρ, ροκφόρ και μπρι, γιατί περιέχουν λιστέρια.
•Αλκοόλ, γιατί τα οινοπνευματώδη ποτά εμποδίζουν τη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.
•Καφές και γενικά ό,τι περιέχει καφεΐνη, γιατί η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή ή χαμηλό βάρος γέννησης του παιδιού.
3. Δώστε βάση στην προσληψη τροφων τριτο τρίμηνο.
4. Η συνεχής ενθάρρυνση και η θετική σκέψη και ψυχολογία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιτυχία των στόχων μας. Μέσα από την διαρκή παρακολούθηση και επικοινωνία μπορούμε να πετύχουμε αλλαγή τρόπου ζωής και υλοποίηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Απάντησε ή σχολίασε:

corporate-image.

Αποφύγετε όσο μπορείτε το αλκοόλ – τις «εύκολες» θερμίδες στο ποτήρι

Go Top
Translate »

Facebook

YouTube

Instagram

Follow Me on Instagram
 • Καλημέρα και καλή βδομάδα!! Επιστρέψαμε από τις διακοπές μας και είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλα όσα σας απασχολούν γύρω από το σώμα, τη διατροφή και το αδυνάτισμα!! Πολλοί τυχεροί ακόμη παραθερίζετε και βρίσκεστε σε κάποια μαγική παραλία....γι αυτό μην ξεχνάτε το αγαπημένο σας μαγιό, το αντηλιακό σας, ένα μπουκάλι νερό και τα Ιδανικά σνακ για τσιμπολόγημα! Διατροφή για παραλία λοιπον...!! Φρούτα! Μήλα, αχλάδια, σταφύλι, κεράσια, φράουλες! Είτε παστά…χρυσόμηλα, δαμάσκηνα, σύκα….είτε πλυμένα κομμένα σε ταπεράκι. Προτιμήστε να καταναλώνετε τα φρούτα με ...

  elenatroullidou: "Καλημέρα και καλή βδομάδα!! Επιστρέψαμε από τις διακοπές μας και είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλα όσα σας απασχολούν γύρω από το σώμα, τη διατροφή και το αδυνάτισμα!!
Πολλοί τυχεροί ακόμη παραθερίζετε και βρίσκεστε σε κάποια μαγική παραλία....γι αυτό μην ξεχνάτε το αγαπημένο σας μαγιό, το αντηλιακό σας, ένα μπουκάλι νερό και τα Ιδανικά σνακ για τσιμπολόγημα!

Διατροφή για παραλία λοιπον...!!
Φρούτα! Μήλα, αχλάδια, σταφύλι, κεράσια, φράουλες! Είτε παστά…χρυσόμηλα, δαμάσκηνα, σύκα….είτε πλυμένα κομμένα σε ταπεράκι. Προτιμήστε να καταναλώνετε τα φρούτα με την φλούδα – πάντα καλά πλυμένα- καθώς θα σας παρέχουν ένα σημαντικό ποσό φυτικών ινών.
Λαχανικά! Στικς από καρότο, αγγουράκι, σέλινο, ντοματίνια…πλούσια σε αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες και λίπος
Κράκερς, φρυγανιές, ρυζογκοφρέτες που μπορούν να συνδιαστούν ιδανικά με τυρί με χαμηλά λιπαρά ή/και γαλοπούλα
Μπάρες δημητριακών ή μπισκότα βρώμης…χορταστικά!
Ξηροί καρποί! Μπορείτε να τους έχετε μαζί σας όπου κι αν βρίσκεστε. Για παράδειγμα 12-13 αμύγδαλα περιέχουν 100 θερμίδες. Θα σας χορτάσουν μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος. Μην ξεχνάτε να προτιμάτε πάντα τους ανάλατους, ωμούς ξηρούς καρπούς.
.
Link in bio for full article 👉🏻
.
.
#beachday #snacking #beachsnacking #holidays #summer #nutrition #diet #healthy #atthebeach #bikinireadybody #stillsummer #mydietspot #whattoeat #moninisida #aigina"
  65
  0
 • Ξεκινησαν τα ταξίδια και οι διαμονές στα ξενοδοχεία; Πως θα ακολουθήσω τη διατροφή μου τωρά; Θα καταφέρω να χασω κιλά; Τι πρέπει να προσέξω στις καλοκαιρινές μου εξόδους;; Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αν θα πάρουμε 1-2 κιλά αλλά η πιθανότητα ακύρωσης όλου του προγράμματος διατροφής που είχαμε. Και αυτό επειδή οι διακοπές μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον προκλήσεις στην προσπάθεια ελέγχου του βάρους σε τέτοιο βαθμό που αν κανείς τα παρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολεύεται μετά να επανέλθει. Ολα αυτά που μας προβληματίζουν τους καλοκαιρινούς...

  elenatroullidou: "Ξεκινησαν τα ταξίδια και οι διαμονές στα ξενοδοχεία; Πως θα ακολουθήσω τη διατροφή μου τωρά; Θα καταφέρω να χασω κιλά; Τι πρέπει να προσέξω στις καλοκαιρινές μου εξόδους;; Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αν θα πάρουμε 1-2 κιλά αλλά η πιθανότητα ακύρωσης όλου του προγράμματος διατροφής που είχαμε. Και αυτό επειδή οι διακοπές μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον προκλήσεις στην προσπάθεια ελέγχου του βάρους σε τέτοιο βαθμό που αν κανείς τα παρατήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολεύεται μετά να επανέλθει.

Ολα αυτά που μας προβληματίζουν τους καλοκαιρινούς μηνες, μπορειτε να τα δειτε στο βιντεο ☀️🐠😎🧝‍♂️ https://www.youtube.com/watch?v=EitkniPNRQM
.
.
#travel #summerdiet #trips #dietandtravel #fitinthesummer #whattoeat #travelling #mydietspot #mydietspotweightloss #summernutrition #lunchout #dinnerout"
  18
  1
 • Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!! Ξεκινάμε τη μέρα μας με ενέργεια και τόνωση, με ένα πανεύκολο smoothie με μούρα, σπανακι, γιαούρτι, βρώμη και λιγο (1 κτγλ) φυστικοβούτυρο!! Για όλους εμας που δεν εχουμε χρόνο να ¨καθίσουμε¨στο τραπέζι!!🥤🍹✌️ . #smoothie #summernutrition #breakfastideas #berries #spinach #greekyogurt #oats #peanutbutter #energy #antioxidants #healthy #nutritious #mydietspot #mydietspotrecipes

  elenatroullidou: "Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!! Ξεκινάμε τη μέρα μας με ενέργεια και τόνωση, με ένα πανεύκολο smoothie με μούρα, σπανακι, γιαούρτι, βρώμη και λιγο (1 κτγλ) φυστικοβούτυρο!! Για όλους εμας που δεν εχουμε χρόνο να ¨καθίσουμε¨στο τραπέζι!!🥤🍹✌️
.
#smoothie #summernutrition #breakfastideas #berries #spinach #greekyogurt #oats #peanutbutter #energy #antioxidants #healthy #nutritious #mydietspot #mydietspotrecipes"
  30
  1
 • Για όσους νηστεύουν και όχι μόνο, ένα ιδιαίτερο πιάτο, χορτοφαγικό που θα σας χορτάσει και θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες! Είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυριώς γεύμα δεν έχετε παρα να το δοκιμάσετε! Καλή όρεξη!! . . 6 μανιτάρια Portobello 4 Κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο 2 πράσα σε λεπτές φέτες 6 σκελίδα(ες) σκόρδο λιωμένες 1 1/2 Κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 450 Γραμμάριο/α baby σπανάκι φρέσκο 2 Κουταλιά σούπας κουκουνάρι 1 φλυντζάνι/α πλιγούρι 2 Κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού 2 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού . . #portobello #mushrooms #fasting #fastingforhealth #healthyfood #health...

  elenatroullidou: "Για όσους νηστεύουν και όχι μόνο, ένα ιδιαίτερο πιάτο, χορτοφαγικό που θα σας χορτάσει και θα ικανοποιήσει τους γευστικούς σας κάλυκες! 
Είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυριώς γεύμα δεν έχετε παρα να το δοκιμάσετε! 
Καλή όρεξη!! .
.
6 μανιτάρια Portobello
4 Κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο
2 πράσα σε λεπτές φέτες
6 σκελίδα(ες) σκόρδο λιωμένες
1 1/2 Κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
450 Γραμμάριο/α baby σπανάκι φρέσκο
2 Κουταλιά σούπας κουκουνάρι
1 φλυντζάνι/α πλιγούρι
2 Κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
2 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
.
.
#portobello #mushrooms #fasting #fastingforhealth #healthyfood #healthyeating #recipes #healthyrecipes #mydietspot #mydietspotrecipes #lowfatrecipes #yumm #mediterraneandiet"
  34
  6
 • Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Έλενα Τρουλλίδου μας βοηθάει να ετοιμάσουμε τη λίστα για ψώνια πριν πάμε στην υπεραγορά για απώλεια βάρους. Η λεπτομερής λίστα όταν πηγαίνουμε για ψώνια δε βοηθά μόνο στην εξοικονόμηση χρόνου αλλά και στην απώλεια βάρους. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι η λίστα αποτρέπει τους καταναλωτές να ενδώσουν στους παχυντικούς πειρασμούς. Μελέτη υποδεικνύει ότι τα άτομα που εφαρμόζουν συστηματικά τη μέθοδο της λίστας έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν το περιττό βάρος. Μην πηγαίνεις στο super market ποτέ με άδειο στομάχι. Εί...

  elenatroullidou: "Η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Έλενα Τρουλλίδου μας βοηθάει να ετοιμάσουμε τη λίστα για ψώνια πριν πάμε στην υπεραγορά για απώλεια βάρους. 
Η λεπτομερής λίστα όταν πηγαίνουμε για ψώνια δε βοηθά μόνο στην εξοικονόμηση χρόνου αλλά και στην απώλεια βάρους. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι η λίστα αποτρέπει τους καταναλωτές να ενδώσουν στους παχυντικούς πειρασμούς.

Μελέτη υποδεικνύει ότι τα άτομα που εφαρμόζουν συστηματικά τη μέθοδο της λίστας έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν το περιττό βάρος.

Μην πηγαίνεις στο super market ποτέ με άδειο στομάχι. Είναι ζήτημα ψυχολογίας. Πως θα αντισταθείς στα εκατομμύρια των πειρασμών στα ράφια, όταν πεινάς; Η λογική θα χάσει τη μάχη απέναντι στην επιθυμία να αγοράσεις τα πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας ή εκείνα τα αλμυρά σνάκ!

Μην πηγαίνεις ποτέ για ψώνια με το πορτοφόλι γεμάτο. Έχοντας ετοιμάσει τη λίστα από το σπίτι, μπορείς και να υπολογίσεις πόσο θα σου κοστίσουν οι αγορές. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα κάνεις άσκοπα έξοδα, αλλά και θα σταματήσεις πριν αγοράσεις περιττά και παχυντικά φαγητά.
Τα must have μιας σωστής κουζίνας:
Ψωμί ολικής άλεσης.
Δημητριακά ολικής άλεσης με χαμηλά λιπαρά.
Γάλα "
  29
  0
 • As full as my schedule is, as tired I am feeling, as hard the week has been, teaching children is my priority and fulfillment. Teach them young about the benefits of a healthy nutrition, endorse their curiosity and help them try new meals, guide them through the journy of a healthy lifestyle! You are their role model! I truly love my job! . . #kidsarethefuture #healthykids #kindergarten #healthylifestyle #nutrition #breakfast #fruits #vegetables #lecture #mydietspot

  elenatroullidou: "As full as my schedule is, as tired I am feeling, as hard the week has been, teaching children is my priority and fulfillment. Teach them young about the benefits of a healthy nutrition, endorse their curiosity and help them try new meals, guide them through the journy of a healthy lifestyle! You are their role model! I truly love my job! .
.
#kidsarethefuture #healthykids #kindergarten #healthylifestyle #nutrition #breakfast #fruits #vegetables #lecture #mydietspot"
  85
  3
 • Is it “cheat” day yet? 😱 Following a well balanced diet plan you can enjoy any meal you crave every single day! How about this homemade margarita pizza with light mozzarella cheese and fresh tomato and basil and oregano? You can have not one not two but 3 slices and get only 350 calories!!! My kinda cheat! . . . #cheatday #neveracheatday #balanceddiet #balancedlife #eathealthy #eatclean #cravings #pizza #homemade #margaritapizza #nutrition #lowcalorie #lowfatrecipes #nevercompromise #mydietspot #mydietspotrecipes

  elenatroullidou: "Is it “cheat” day yet? 😱
Following a well balanced diet plan you can enjoy any meal you crave every single day! How about this homemade margarita pizza with light mozzarella cheese and fresh tomato and basil and oregano? You can have not one not two but 3 slices and get only 350 calories!!! My kinda cheat! .
.
.
#cheatday #neveracheatday #balanceddiet #balancedlife #eathealthy #eatclean #cravings #pizza #homemade #margaritapizza #nutrition #lowcalorie #lowfatrecipes #nevercompromise #mydietspot #mydietspotrecipes"
  41
  0
 • summer nutrition myths... Το καλοκαίρι πρέπει να τρώω λιγότερο; ΑΛΗΘΕΙΑ: Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές του φετινού καλοκαιριού, είναι σίγουρο πως επηρεάζουν την πρόσληψη του φαγητού μας. Το σώμα μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη ζέστη μέσω της αποβολής του νερού (ιδρώτα). Με την κατανάλωση τροφής οι διαδικασίες της πέψης και του μεταβολισμού της τροφής έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλο όγκο τροφής ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες, ακόμα και είναι έντονο το αίσθημα της όρ...

  elenatroullidou: "summer nutrition myths...
Το καλοκαίρι πρέπει να τρώω λιγότερο;

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές του φετινού καλοκαιριού, είναι σίγουρο πως επηρεάζουν την πρόσληψη του φαγητού μας. Το σώμα μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη ζέστη μέσω της αποβολής του νερού (ιδρώτα). Με την κατανάλωση τροφής οι διαδικασίες της πέψης και του μεταβολισμού της τροφής έχουν σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλο όγκο τροφής ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες, ακόμα και είναι έντονο το αίσθημα της όρεξης, αν και συνήθως η ζέστη μειώνει την όρεξη μας, και έτσι αναζητούμε πιο ελαφριές και δροσερές τροφές.

Μπορώ να καταναλώνω άφοβα αλκοόλ το καλοκαίρι.

ΜΥΘΟΣ: Γνωρίζουμε πως η μεγάλη ποσότητα αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση. Έτσι είτε πίνουμε απλό ποτό, είτε κοκτέιλ με κάποιο αλκοολούχο ποτό και χυμούς, αυτά θα συμβάλουν στη μεγαλύτερη αποβολή υγρών από το σώμα μας, πέρα από τη θερμιδική τους απόδοση. Όσο αφορά το τελευταίο, σα χαρακτηριστικό παράδειγμα να αναφέρουμε ότι ένα κοκτέιλ με χυμό ζάχαρη και αλκοόλ ξεκινάει από 400 θερμίδες!

Η μπύρα είναι μια καλή επιλογή για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

ΜΥΘΟΣ: Για πολλούς από εμάς η μπύρα είναι η πιο συχνή επιλογή αλκοόλης για το καλοκαίρι. Και ναι μεν ένα ποτήρι δροσερή μπύρα μπορεί να φαντάζει ιδανική επιλογή, παρόλα αυτά, και όπως είπαμε και στην προηγούμενη παράγραφο μας κάνει να ιδρώνουμε περισσότερο και άρα δυσκολεύει μια κατάσταση παρά τη βελτιώνει. Ο οργανισμός μας θέλει έντονη ενυδάτωση και έτσι πριν πιούμε το πρώτο ποτήρι μπύρα μετά τη θάλασσα, καλό είναι να πιούμε 1-2 ποτήρι νερό. Το νερό πρέπει πάντα να αποτελεί την πρώτη επιλογή, αλλά μια σειρά άλλων υγρών μπορεί να συνεισφέρει στην πρόσληψη νερού, όπως οι χυμοί, το γάλα, η σόδα, το τσάι, ο καφές, τα αναψυκτικά, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά. Σε αντίθεση τα οινοπνευματώδη ποτά οδηγούν σε αφυδάτωση, ενώ νομίζουμε ότι μας ξεδιψούν.

Το αλάτι στα φαγητά μου πρέπει να είναι μειωμένο το καλοκαίρι.

ΜΥΘΟΣ: Αν και οι γενικές συστάσεις μιλούν για περιορισμό της κατανάλωσης αλατιού, το καλοκαίρι συνίσταται να καταναλώνουμε τα φαγητά ελαφρώς αλατισμένα.
.
.
Link in bio👉🏻"
  63
  0
 • What’s for lunch on this lazy monday? As a dietitian i sometimes struggle to find balance between healthy, low fat and at the same time tasty food for my family! So i make some adjustments....For an apetizer Feta cheese salad with fresh vegetables and a hint of mint and an altrernative cypriot dish, beans broccoli and carrots with wild salmon baked with seasonings! No added oil just fresh lemon juice! . . . #healthtly #healthyeating #recipes #mydietspot #mydietspotrecipes #mediterraneanfood #lowfatrecipes #diet #summerfoods #lowcalorie #hotsummerdays #lazymonday #lunch #healthylunchideas

  elenatroullidou: "What’s for lunch on this lazy monday? As a dietitian i sometimes struggle to find balance between healthy, low fat and at the same time tasty food for my family! So i make some adjustments....For an apetizer Feta cheese salad with fresh vegetables and a hint of mint and an altrernative cypriot dish, beans broccoli and carrots with wild salmon baked with seasonings! No added oil just fresh lemon juice!
.
.
.
#healthtly #healthyeating #recipes #mydietspot #mydietspotrecipes #mediterraneanfood #lowfatrecipes #diet #summerfoods #lowcalorie #hotsummerdays #lazymonday #lunch #healthylunchideas"
  64
  1
 • Weightloss stories! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! ....και αυτό έγινε πράξη με απώλεια 46 kg ΛΙΠΟΥΣ σε 9 μηνες! Οταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος και όταν είμαστε αποφασισμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας!! Αποφασίστε και εσείς να γίνετε η καλυτερη εκδοχή του εαυτού σας ΣΗΜΕΡΑ! @mydietspot . . . #mydietspot #mydietspotweightloss #mydietspoters #weightlosstransformation #weightloss #weightlossjourney #weightlossmotivation #9monthjourney #46kggone #realpeople #beyourownchampion #bethebestyou

  elenatroullidou: "Weightloss stories! Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο! ....και αυτό έγινε πράξη με απώλεια 46 kg ΛΙΠΟΥΣ σε 9 μηνες! Οταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος και όταν είμαστε αποφασισμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας!! Αποφασίστε και εσείς να γίνετε η καλυτερη εκδοχή του εαυτού σας ΣΗΜΕΡΑ! @mydietspot
.
.
.
#mydietspot #mydietspotweightloss #mydietspoters #weightlosstransformation #weightloss #weightlossjourney #weightlossmotivation #9monthjourney #46kggone #realpeople #beyourownchampion #bethebestyou"
  45
  2